•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Gombás rakott máj

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A sertésmájat ujjnyi vastag csíkokra vágjuk és 3 evőkanál olajon, kevés majorannával ízesítve, állandó kevergetés mellett átsütjük
  2. Egy másik edényben 1 evőkanál olajon megpirítjuk a karikára vágott póréhagymát, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát
  3. Sóval és borssal ízesítjük, és addig pároljuk, amíg a saját elvét el nem főtte
  4. Egy kivajazott tűzálló tálba először egy réteg májat teszünk, majd a hagymás gomba következik, és így folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak
  5. Fontos, hogy a tetejére máj kerüljön
  6. Ezt forró sütőben átsütjük, és amikor már majdnem kész, a tetejére öntjük az alábbiakban leírt mártást
  7. Ezután még visszatoljuk a sütőbe, és a mártást megpirítjuk
  8. Aki szereti, szórhat a tetejére reszelt sajtot is
  9. A mártáshoz a lisztet simára keverjük a hideg tejjel
  10. Kevés sóval és egy csipetnyi szerecsendióval ízesítjük, majd beledobjuk a vajat is
  11. A tűzön kevergetve addig forraljuk, míg mártás sűrűségű nem lesz
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére