Gombás rizottó

  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

Kevés hozzávalóból egyszerű és ízekben gazdag rizses egytálétel: ez az olasz eredetű rizottó! Elkészíteni jóval egyszerűbb, mint a közhiedelem tartja, csak türelem szükséges hozzá, amíg a rizs szépen lassan felszívja a gomba aromáival teli levest és krémes, illatos fogás lesz belőle, amivel egy csapásra olasz hangulatot varázsolhatunk az asztalra.

Elkészítés
  1. Az olaj felén megfuttatjuk a hagymákat és a babérlevelet, hozzáadjuk a gombát, 5-6 percig kevergetve pároljuk, majd félrerakjuk.

  2. A vizet felforraljuk, beledobjuk a MAGGI Gombaleveskockákat, megvárjuk, míg feloldódnak, majd a levet kis lángon forrón tartjuk.

  3. Az olaj másik felét egy nagyobb lábasban felforrósítjuk, rádobjuk a rizst, átforgatjuk és kb. 2 perc alatt kisebb lángon, folyamatosan kevergetve átforrósítjuk.

  4. A rizshez hozzáadjuk a bort és kis lángon addig kevergetjük, amíg a rizs beszívja.

  5. Ezután a forró gombalevest merőkanalanként adagoljuk a rizshez, a következő adagot mindig csak akkor hozzáadva, amikor az előző adagot már elfőtte/beszívta.

  6. Az utolsó adag gombalevessel a félretett, párolt gombát is hozzáadjuk a rizshez és készre főzzük - ekkorra a rizsnek is meg kell puhulnia.

#okostipp

Az olaszok szerint a rizottónak úgy kell belesimulnia a tányérba, mint amikor a tenger szélcsendben, lassan és lustán borítja el a partot: hogy ezt elérjük, használjunk mindig rizottórizst és a főzés végén hagyjunk egy kevés folyadékot is a rizsen, az utolsó adagot már ne pároljuk el teljesen.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére