Gombás-tejszínes tagliatelle

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető

A tejszínes-gombás szósz nem csak a húsok ízét dobja fel, ebben a ovo-lakto vegetariánus verzióban tésztához is nagyszerű. A gomba ízét legjobban a kakukkfű emeli ki, de ha az éppen nincs otthon, petrezselyemmel vagy snidlinggel is készíthetjük a mártást.

Elkészítés
  1. A tésztát a csomagoláson szereplő utasítás szerint megfőzzük, közben nekikezdünk a mártásnak.

  2. A felforrósított olajon átforgatjuk a vékony szeletekre vágott gombát és rámorzsoljuk a MAGGI Gombaleveskockákat. Megvárjuk, amíg a gomba levet ereszt, majd nagy lángon további 2-3 percig sütjük.

  3. Megszórjuk az étkezési keményítővel, hozzáöntjük a hideg tejszínt, majd addig forraljuk, amíg besűrűsödik a szósz. Végül hozzáadjuk a kakukkfüvet.

  4. A tésztát leszűrjük és a még forró gombás mártással tálaljuk.

#okostipp

Bár sajt nélkül is megállja a helyét ez a fűszeres, gombás szósz, adhatunk mellé egy kevés reszelt parmezánt vagy grana padano sajtot is, ami jól kiegészíti a gomba ízét.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére