•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Gombás töltött paprika

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Készítsünk egy adag gombás húspótló szójamasszát
  2. Utána 8 db közepes méretű zöldpaprikát mossunk meg, és a száránál vágjuk körbe
  3. Távolítsuk el belőle a magházat és az ereket, majd tegyük annyi forró vízbe, hogy bőven ellepje, és főzzük félig puhára
  4. Utána hideg vízben hűtsük le, és töltsük meg a jól összedolgozott masszával
  5. Egy zománcozott edénybe öntsünk 2,4 liter rostos paradicsomlevet, tegyünk bele 3–4 szál zellerzöldet vagy petrezselymet, majd adjunk hozzá 18 dkg mézet és negyed mokkáskanál sót
  6. Forraljuk fel, majd helyezzük bele a megtöltött paprikákat, és fedő alatt főzzük kb
  7. 20–25 percig, amíg a paprika teljesen megpuhul
  8. Közben néhányszor rázzuk meg, nehogy odaégjen
  9. Ha a paprika megfőtt, rántsuk be a paradicsomlevet
  10. 3 púpozott evőkanál liszthez adjunk annyi olajat, amennyit felvesz, és hevítsük habzásig, majd vegyük le a rántást a tűzről
  11. Hagyjuk langyosra hűlni, majd állandó kevergetés mellett engedjük fel annyi hideg vízzel, hogy tejszín sűrűségű legyen
  12. Ezután óvatosan szedjük ki a tölteléket, és keverjük bele a rántást a paradicsomlébe
  13. Fedő nélkül, teljes lángon, állandóan kevergetve főzzük még 10 percig, hogy besűrűsödjön, majd rakjuk vissza a töltelékeket
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére