Gombás vega fasírtgolyók

  • 24 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

Partyfalatból sosem elég, ez a recept ráadásul a húst nem, vagy csak kisebb mértékben fogyasztó családtagoknak és barátoknak is az új kedvenc fingerfoodja lehet. Ezek a harapásnyi finomságok amellett, hogy percek alatt elkészülnek, a vörösbabnak köszönhetően kimondottan magas rost és növényi fehérje tartalommal rendelkeznek, többek között ezért is értékes tápanyagforrások.

Elkészítés
  1. A megtisztított, apróra vágott gombát az olajon megfuttatjuk, rámorzsoljuk a MAGGI Gombaleveskockákat és 4-5 perc alatt addig sütjük, amíg a leve elpárolog.

  2. A babkonzervet leszűrjük és késes aprítóban a gombával, valamint a többi hozzávalóval együtt simára mixeljük.

  3. Az így kapott masszából nedves kézzel nagyobb diónyi gombócokat formázunk és 5-6 perc alatt forró étolajban aranybarnára sütjük.

#okostipp

A masszából formálhatunk nagyobb húspogácsákat is, amelyek két buci közé illesztve egy kis salátával és finom szósszal tökéletes vega burgert alkotnak.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére