•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Gombaszósszal sült tőkehal

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A tengeri halszeleteket elhelyezzük egy jénai tálban, előre besózzuk és borsozzuk
  2. (A tál alját érdemes olívaolajjal kikenni előtte) Az apróra vágott hagymát olívaolajon megpirítjuk
  3. Ha üvegesre pirult, hozzátesszük a felaprított gombát
  4. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk felaprított petrezselyemmel, és teszünk hozzá egy kis vajat is
  5. Ha már majdnem elfőtte a levét, Dúsítjuk fél pohár tejföllel és egy kis tejszínnel
  6. Hagyjuk rotyogni pár percig
  7. Ne felejtsük el kavargatni! Az erős ízű (Fromage a raclette, de kéksajttal is sincsi lesz) sajtot beletörjük, és addig kavarjuk, amíg fel nem olvad
  8. Az egészet betesszük a turmixgépbe - műanyag kancsósnál várunk, míg hűl egy kicsit, összeturmixoljuk teljesen
  9. Ráöntjük a halra, megszórjuk reszelt trappista sajttal
  10. Fóliával lefedjük, 180 fokos, előmelegített sütőben sütjük
  11. 20 perc után levesszük a a fóliát, hogy a sajt is megpirulhasson a tetején
  12. Krumplipürével tálaljuk
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére