•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Gombával és zöldségekkel töltött csirkemell

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Kiadagoljuk a csirkemelleket, celofánnal letakarjuk, hogy a hús ne szakadjon szét és finoman kipotyoljuk
  2. A kapott szeleteket hosszában megvágjuk egy éles késsel kis tárcákat formálva
  3. A kapia paprikát egészben megsütjük, majd megtisztítjük a hajától
  4. Mindegyik paprikát hosszában ketté vágjuk eltávolítva a magvakat
  5. Egy kis olívaolajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, a reszelt sárgarépát, az apróra vágott fokhagymát majd hozzáadjuk a meghámozott és felszeletelt gombákat
  6. Óvatosan megkeverjük amíg jól megpuhulnak, hozzáadjuk a felszeletelt olajbogyókat megfűszerezzük sóval és borssal
  7. Levesszük a tűzről és apróra vágott petrezselyemmel összekeverjük
  8. Mindegyik csirkemellbe elhelyezünk egy paprika szeletet majd megtöltjük a pirított gombával és megtűzdeljük két fogpiszkálóval a pénztárca száját, hogy a töltelék ne csorogjon ki
  9. A megtöltött és lezárt tárcák mindkét oldalát megfűszerezzük sóval, borssal, szárított fűszerekkel és citromborssal
  10. Majd mindegyik oldalát megkenjük az enyhén csípős mustárral és így hagyjuk 30 percet
  11. Mindegyik tárcát jól átforrgatjuk zsemlemorzsában majd forró olajban megsütjük
  12. Nedvszívó papírra kiszedjük, hogy megszabaduljunk a fölösleges olajtól majd szezonális salátával tálaljuk
  13. Tanácsok: A vékony húsokat amik megmaradtak a csirkemellekből, kipotyoljuk és kitömjük azokat a lyukakat amiket véletlenül a tárcákon ejtettünk
  14. Miután jól megforgattuk a tárcákat a zsemlemorzsában még lehet hagyni 5-10 percet, hogy megpuhuljon a zsemlemorzsa, azután sütjük, így a zsemlemorzsa nem ég oda
  15.   A receptet ani67 ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére