Gombával töltött omlett

Hozzávalók
  • 2 adag
  • Normál elkészítés

Ha reggeli, akkor sokunk számára a tojás az egyik legnépszerűbb alapanyag, mert gyorsan és változatosan elkészíthető, friss zöldségekkel, egy szelet pirítóssal és ropogósra sült szalonnával egyaránt fogyasztható. Ebben a receptben a gomba és tojás ízletes találkozásának lehetünk szemtanúi: érdemes lesz elsőként a helyszínre érkezni, amíg még forrók a nyomok.

Elkészítés
  1. A megtisztított gombát vágjuk kis kockákra.

  2. Az olaj felét forrósítsuk fel, dobjuk rá a gombát az összemorzsolt MAGGI Gombaleveskockával és hirtelen süssük át. Tegyük félre és tartsuk melegen.

  3. A tojásokat verjük fel és enyhén sózzuk.

  4. A maradék olajat forrósítsuk fel egy másik, 20 cm átmérőjű, tapadásmentes serpenyőben. Öntsük rá a tojások felét és kis lángon süssük addig, amíg a teteje is majdnem teljesen megdermed.

  5. Az egyik oldalon megsült omlettet csúsztassuk rá egy felfordított fedőre, majd fordítsuk a fedőt a serpenyőre és süssük meg a másik oldalát is – ehhez már csak egészen kis idő kell. Ismételjük meg ugyanezt a folyamatot a tojás másik felével is.

  6. A rántottákra szórjuk rá a gombát, palacsintaszerűen tekerjük fel, majd a friss snidlinggel megszórva tálaljuk őket.  

#okostipp

Még intenzívebbé tehetjük a gombás ízt az omlettben, ha egy fél MAGGI Gombaleveskockát simára keverünk kevés tejföllel vagy tejszínnel, és a tojáshoz adjuk sütés előtt. A teljes értékű reggeli érdekében pedig fogyasszunk mellé teljes kiörlésű kenyeret és friss zöldségeket.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére