•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Göngyölt csirkemell zöldséges bulgurral

  • 2 adag
  • Húsos fogások

Köszönjük a receptet a Serpenyő Vírtuóz blognak.

Ebben a receptben szabadjára engedhetjük fantáziánkat a töltelékek terén. Mi most a nyár slágerét a cukkinit és a pirospaprikát használtunk, de a variációknak csak a csillagos ég szabhat határt. A fűszervajat én külön kis tálban elhelyezett muffin papírban visszadermesztettem, így könnyen szeletelhető lett, és nagyszerűen illett az elkészített sülthús mellé.

Elkészítés
  1. A csirkemellet hosszában filékre vágjuk és a fűszerporral bekenjük. Ezt pár órával a sütés előtt célszerű elvégezni, hogy átvegye a hús az ízeket.

  2. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk és a csirkemellekre helyezzük. Felgöngyöljük őket és spárgával rögzítjük, nehogy szétessenek a grillen.

  3. Ezután 30 másodperc alatt megmelegítjük a mikróban a vajat és hozzákeverjük a fűszerkeverék ehhez tartozó részét. Tegyük muffin papírban egy szuflé formába, majd tegyük a fagyasztóba, amíg a hús sül, hogy megszilárduljon - így még látványosabb lesz az eredmény.

  4. A csirkemelleket a grillre téve pár percenként megforgatjuk, és amikor megpirulnak már tálalhatjuk is őket.

  5. A zöldségeket egy wokban elkezdjül sütni kevés olajon, majd mikor megfonnyadtak sózzuk és borsozzuk őket ízlés szerint.

  6. A bulgurt ráöntjük a megpirított zöldségekre és pár percig ezt is pirítjuk az olajban, majd 6 dl vízzel felöntjük és újraforrásig főzzük a wokban. Addig hagyjuk ott, amíg a bulgur fel nem szívja az összes vizet, és ezáltal szépen kipattog.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére