•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Görög fűszeres fehérbab krém

  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Vegetáriánus

A magyar konyha a babot főleg levesben vagy főzelékben  használja, a mediterrán konyhában ugyanakkor gyakran készül belőle krém vagy mártogatós. Pürésítve, fűszerezve laktató és ízletes vacsora-alapanyagként szolgál, de köretként is megállja a helyét.

Köszönjük a receptet Piszkének

Elkészítés
  1. A babkonzerveket leszűrjük.

  2. A babhoz hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlevet és a fűszerkeveréket, majd az egészet botmixerrel pürésítjük.

  3. Pirított magokkal, diófélékkel, szezámmaggal, lenmaggal ízlés szerint megszórva tálaljuk.

#okostipp

Pirítósra kenve, vagy csak mellé is tökéletes,  de sült húsok kísérőjének is remek választás.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére