•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Görög húsgombóc csorba

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A görög húsgombóc csorba elkészítését azzal kezdjük, hogy a 200 g hagymát meghámozzuk és megmossuk, felét apróra, felét negyedekbe vágjuk
  2. A húst megmossuk, darabokra vágjuk, és a negyedekbe vágott hagymával együtt húsdarálón ledaráljuk
  3. A sárgarépát, a zellert, a petrezselyemgyökeret és a paszternákot megpucoljuk és felaprítjuk
  4. A rizst megtisztítjuk, megmossuk, és 50 grammnyit leforrázunk
  5. A kaprot és a petrezselyemzöldet megtisztítjuk, megmossuk, és apróra vágjuk
  6. A tojásokat megmossuk, hideg vízzel leöblítjük, és 3 db tojásnak különválasztjuk a fehérjét a sárgájától
  7. A citromot megmossuk és kicsavarjuk a levét
  8. A lisztet megszitáljuk
  9. Recept szerint megfőzzük a csontlevest, majd ebbe a levesbe megfőzzük a hagymát, a sárgarépát, a zellergyökért, a petrezselyemgyökért és a paszternákot
  10. A darált húsba belekeverünk 1 db tojást (50 g), a sót, a petrezselyemzöldet és a forrázott rizst, majd húsgombócokat formálunk belőle, amelyeket egy nedves tálcára teszünk
  11. Amikor a zöldségek félig megfőttek, hozzáadjuk a maradék rizst és a húsgombócokat, és 20 percig még főzzük
  12. A lisztet a tejföllel (vagy a joghurttal) és 3 tojássárgájával elkeverjük, és a leveshez adjuk
  13. Ezután 10 percig még főzzük a csorbát, majd hozzáadjuk a citromlét és a zöld kaprot

Tipp: Levesestálban vagy leveses csészében, melegen tálaljuk.

Szólj hozzá!
 
  • 60 perc
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 60 perc
  • Vegetáriánus
  • Könnyen elkészíthető
 
  • 80 perc
  • Húsos fogások
  • Normál elkészítés
 
  • 60 perc
  • Könnyen elkészíthető
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat