•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

GÖRÖG NYÁRI TÉSZTASALÁTA

  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások

Az olajbogyóhoz szerencsére már kimérve is könnyen hozzájuthatunk a nagyobb hipermarketekben, vétek lenne, ha néha-néha nem dobnánk fel vele a főztünket. Ezt a receptet forró nyári hónapokban jó szívvel ajánljuk: az olajbogyó és a feta sajt évezredes barátságot ápolnak, a joghurtos szósz üdítően hat a kis koktélparadicsomokkal, az egyszerű fűszerezés pedig egyenesen Athénba repít minket. Igyunk meg hozzá egy nagy pohár jeges limonádét és élvezzük a napsütést!  

Elkészítés
  1. A húst összekeverjük a MAGGI Gyros alappal és két evőkanál olajjal, majd legalább 30 percig hűtőszekrényben pihentetjük.

  2. Közben megfőzzük a tésztát és leszűrjük.

  3. Keverjük össze a sót, a lereszelt fokhagymát és uborkát a joghurttal.

  4. Adjuk a tésztához a joghurtos keveréket, a zöldségeket és a morzsolt sajtot.

  5. A bepácolt húst grillserpenyőben a maradék fűszeres olajon mindkét oldalán megpirítjuk, majd kissé hagyjuk kihűlni.

  6. A húst csíkokra vágjuk és jól összekeverjük a salátával. Tartsuk hűtőszekrényben tálalásig.

#okostipp

#okostipp: ízlés szerint keverhetünk a salátához még friss zöldfűszert is, kakukkfüvet és/vagy oregánót.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére