Görög nyársak joghurtos padlizsánsalátával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Görögös fűszerkeverékes, tartalmas sertésnyársak mediterrán ihletésű, mentás-joghurtos-citromos öntettel készített friss padlizsánsalátával párosítva: ezzel a recepttel nem csak egy egészséges, mégis laktató ebédet vagy vacsorát, de tengerpart nélkül is valódi mediterrán hangulatot varázsolhatunk az ebédlőasztalra.

Elkészítés
  1. A húst kockákra vágjuk, megszórjuk a MAGGI Gyros fűszerkeverékkel és megkenjük kevés olajjal. Bambusz nyársakra húzzuk és rácson vagy nagyobb teflonserpenyőben közepes lángon oldalanként 3-4 perc alatt átsütjük.

  2. A joghurtot összekeverjük a mézzel, a fél citrom levével és lereszelt héjával, a kimagozott és apróra vágott chilipaprikával, majd belepréseljük a fokhagymát és hozzáaprítjuk a mentaleveleket. 

  3. A megmosott padlizsán két végét levágjuk, 1 centis karikákra szeleteljük, sózzuk, borsozzuk.

  4. A padlizsánokat ezután kiolajozott teflonserpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt hirtelen átsütjük.

  5. A kisült padlizsánszeleteket még forrón beleforgatjuk az öntetbe, majd egy órára hűtőbe rakjuk és így tálaljuk.

#okostipp

Pácoljuk be előre a húst és hagyjuk állni pár óráig hűtőben, hogy a hús jól átvegye a fűszerek aromáit.  Ha zsírszegényebb változatot szeretnénk, sertés helyett használhatunk csirke- vagy pulykahúst is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére