Görög sajtburger

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások

Nem kell Görögországba menni egy kis görög hangulatért, receptünk segítségével bármikor megidézheted egyik kedvenc nyári úticélunk ízeit.

Elkészítés
  1. A feta sajtot 4 szeletre vágjuk, megkenjük  fűszeres olajjal és a hűtőbe rakjuk.

  2. A zöldségeket vékonyra szeleteljük, tányérra készítjük.

  3. A pulykahúst, a tojást, 2 evőkanál zsemlemorzsát és a gyros fűszerkeveréket elkeverjük, 4 részre osztjuk.

  4. A maradék két evőkanál zsemlemorzsát egy lapos tányérra szórjuk, ezen formázzuk az ujjnyi vastag húspogácsákat, hogy ne ragadjanak, és vékonyan egyenletesen bevonja őket a morzsa.

  5. Grill- vagy teflonserpenyőben, először erősebb lángon, kevés olajon oldalanként 3-4 perc alatt átsütjük a húst, közben átmelegítjük a hamburgerzsemléket is.

  6. Ahogy a húspogácsák megsültek, összeállítjuk a hamburgereket úgy, hogy a hús fölé rakjuk a bepácolt feta sajtot, majd ízlés szerinti zöldséggel koronázzuk.

#okostipp

Ha valakinek a feta nem tartozik a kedvencei közé, megtarthatja a görögös ízt: natúr krémsajttal keverjen el sót, borsot, reszelt fokhagymát és egy kis citrom levet, és ne sajnálja a hamburgerzsömle aljáról és tetejéről a finom fűszeres krémsajtot! Aki szereti az olajbogyó pikáns ízét, karikákra vágva tehet a zöldségek közé néhány darabot.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére