Görögös rántott csirkecomb tzatzikivel

  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások

A nyári melegben nincs is jobb, mint egy könnyű, mégis laktató fogás, ami ráadásul gyorsan el is készül.

Elkészítés
  1. Először a tzatzikit – előző nap, vagy minimum 3-4 órával előbb –  készítjük el: a megmosott, végeitől megszabadított uborkákat gyaluljuk vékonyra. Tegyük egy literes befőttesüvegbe, adjuk hozzá a sót, joghurtot, fokhagymát, olívaolajat és egy kevés citromlevet. Csavarjuk rá az üveg tetejét, rázzuk össze, és rakjuk a hűtőbe.

  2. A lisztet keverjük el a MAGGI Gyros alappal, forgassuk meg benne a szárazra törölt combokat, majd panírozzuk a tojással és a zsemlemorzsával a szokásos módon.

  3. Felforrósított olajban, a lángot kissé visszavéve süssük ki a combokat, tálaljuk tetszés szerinti körettel és a ropogós, fűszeres, hideg tzatzikivel.

#okostipp

A combok laposabbik felét a csontig vágjuk be, húzzuk le a csontról kétoldalt a húst, így kissé megklopfolhatjuk a húst, ami hamarabb és egyenletesebben sül át.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére