•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Grillcsirke gabonával és sült zöldséggel

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A mai menüben hús szerepel főételként
  2. Szerencsére, vagy sajnos, nem igazán szeretem a húst, azonban igyekszem olyan köreteket készíteni mellé, hogy az is jóllakjon, aki sorstárs
  3. 1
  4. csirkét megmossuk, bőrét megtisztítjuk és ízlés szerint fokhagymával megtűzdeljük és megsózzuk 2
  5. grillnyársra feltűzzük és alsó-felső melegítéssel 1 órát 200 fokon, majd csak felső melegítéssel 1 órát 250 fokon sütjük, azonban ez függ a madár méretétől is (akinek nincs grillsütője, 1 kg sóágyon süsse pirosra) 3
  6. sárgarépát megpucoljuk, cukkinit megmossuk és felkarikázzuk, hőálló edénybe pici olajra sorba fektetjük, picit sózzuk, borsozzuk (lehet rá tenni kevés ételízesítőt) 4
  7. a bulgurt 2-szeres mennyiségű enyhén sózott vízben feltesszük főni, a legkisebb lángon kb
  8. 15 perc, amíg a víz elfő alóla 5
  9. a kuszkuszhoz felforralunk enyhén sózott vizet és annyit ráöntünk, hogy bővel ellepje, majd lefedjük, kb
  10. 5 perc alatt felszívja a vizet 6
  11. ha minden megfőtt, sült, puhult, tálalhatunk Praktikák: - a csirke bőre alá lehet tenni kolbász karikákat, bacont, hagymát - a bulgur és a kuszkusz tetszőlegesen ízesíthető kurkumával, curryvel, sáfránnyal, indiai fűszerekkel, főtt zöldségekkel, hús- vagy zöldséglével - a sült zöldségköretbe természetesen bármilyen zöldség variálható
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére