•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Grillezett afrikai harcsa burgonyával, citromos majonézzel

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Vegetáriánus

Köszönjük a receptet a Citromdisznó blognak.

Már javában tart a grillszezon, legjobb a családdal, a barátokkal a kertben összegyűlni egy jó kis eszem-iszomra, de annak sem kell elkeserednie, akinek erre nincsen lehetősége, mert egy asztali grill vagy egy kontakt grill, de akár egy grillserpenyő segítségével a lakásban is remek grillízeket lehet varázsolni.

Elkészítés
  1. A majonézt elkeverjük a citromhéjjal és citromlével. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

  2. Az afrikai harcsát felszeleteljük. Rászórjuk a nagyobb tasakban található fűszeralapot, ráöntünk 3 evőkanálnyi olajat. A halba alaposan bedörzsöljük a fűszereket, majd mehet a hűtőbe felhasználásig.

  3. A szobahőmérsékletű vajban elkeverjük a kisebb tasakban található fűszeralapot.

  4. Az újburgonya héját, ha szükséges kicsit ledörzsöljük, félbevágjuk. Egy mikrózható edénybe tesszük, folpack-kal letakarjuk. 3-5 perc alatt félpuhára pároljuk.

  5. Duplán hajtott alufóliából „grilltálcát” alakítunk ki, ebbe helyezzük a burgonyákat. A burgonyákon egyenletesen eloszlatjuk a fűszervajat. A grilltálcára azért van szükség, hogy a vaj ne folyjon el alóla süléskor.

  6. A grillen megsütjük a pácolt halat és a fűszervajas krumplit.

  7. Citromos majonézzel tálaljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére