•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Grillezett borjúkaraj gorgonzolás spenóttal

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Olajból, a citrom levéből, a felszeletelt hagymából, a gorombára vágott gyömbérből készíts friss fokhagymával, kakukkfűvel, zsályával, sóval és őrölt borssal ízesített pácot
  2. Ebben érleld 24-36 óra hosszan a húst
  3. A megtisztított leveles spenótot - egy-két gerezdnyi zúzott fokhagyma társaságában - párold meg kevés vajon
  4. Közben a tejszínt forrald fel, míg a 2/3-ára nem sűrűsödik
  5. Akkor morzsold bele a gorgonzola sajtot, és amikor az már felolvadt, add hozzá a spenótot is, végül ízesítsd sóval és borssal
  6. (Nem szabad túl sokáig főzni, mert a spenót megszürkül
  7. ) A húst vedd ki a pácból, mindkét oldalát sózd, borsozd, majd tedd felforrósított serpenyőbe (olaj nem kell alá, hiszen a húson van elég)
  8. A szeletek mindkét oldalát süsd elő (ez a kifehéredésen túl, éppen csak addig tart, míg egy kis színt kap), majd - immár középmeleg sütőben - süsd készre a húst
  9. (Közben időnként kenegesd mézzel elkevert páclével, s vigyázz, mert érzékeny a túlsütésre, kiszáradásra
  10. ) A spenótot tedd tálra, helyezd rá a húst, s azt öntsd le a sütésnél keletkezett pecsenyelével
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére