Grillezett csiperkegomba

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A gombafejeket vágjuk fel kb
  2. 1 cm vastag szeletekre, öntsünk a szeletekre egy kis olajat majd hagyjuk pár percig, hogy a gombaszeletek felszívják
  3. Közben gyújtsuk be a grillsütőt
  4. Amikor a szeletek félig átsültek, szórjunk rájuk egy kis sót
  5. Ha teljesen átsültek, szedjük le őket a rácsról, lehetőleg úgy, hogy a leve ne folyjon ki, és tegyük egy fedett üvegedénybe
  6. Készíthetünk mellé egy ízletes fokhagymaszószt is úgy, hogy a fenti hozzávalókat (fokhagyma, olaj, só, fűszerpaprika, citromlé, petrezselyemzöld és cukor) alaposan összeturmixoljuk
  7. Tegyünk a gombaszeletekre egy nagy kanállal ebből a szószból
  8. A lényeg az, hogy az a kevéske cukor, a sült gombák aromás levével keveredve karamell ízt kölcsönöz, míg a fokhagyma jellegzetes, erős íze külön érződik, nem „issza be” magát a gombába

#okostipp A nagyböjt ideje alatt rizses köret mellé kiváló csemege. A grillezett csiperke receptet nenea Radu ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére