Grillezett edami sajt salátával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Vegetáriánus

Köszönjük a receptet a Citromdisznó blognak.

Tombol a grillszezon, a változatosság kedvéért ezúttal a sajt kerül a főszerepbe. Egy friss, üde salátával tálalva szuper nyári vacsorát készíthetünk belőle.

Elkészítés
  1. A salátához az alapanyagokat feldaraboljuk, maj összekeverjük. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

  2. Az olívaolajat, az ecetet, a mézet egy befőttes üvegbe öntjük, hozzá adjuk a sót, borsot és egy kevés fokhagymát. Lezárjuk az üveget, és alaposan összerázzuk az öntetet.

  3. A sajtot 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A lisztet elkeverjük a MAGGI Gyros alappal.

  4.  A sajtot megnedvesítjük egy kis vízzel, hogy jól rátapadhasson a fűszeres liszt.

  5. A sajt grillezésénél nagyon fontos, hogy a serpenyő vagy a grill forró legyen, különben a sajt szétfolyik.

  6. A salátát a tányérra halmozzuk, meglocsoljuk a vinaigrette-tel, mellétesszükük a sajtot és már ehetjük is.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére