•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Grillezett mini kolbászkák sült paprikával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Bár odakint is meleg van, a grill felett sürgölődni még mindig jobb, mint a forró konyhában. A mini kolbászkák pillanatok alatt készen vannak, sok salátával, alacsony zsírtartalmú sertéshúsból pedig könnyű ebédként vagy vacsoraként is megállják a helyüket. Ha pedig esősebbre fordul az idő, akár bent is elkészíthetjük őket, a sült paprika gyönyörű színe szinte megidézi a nyári naplementéket.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A paprikákat néhol megszurkáljuk, olajjal megkenjük és a grill felett forgatva addig pirítjuk, míg a héjuk enyhén megfeketedik. (Sütőben 220 fokon kb. 40 perc szükséges.)

  2. 15 percre lezárt zacskóba rakjuk őket, ezután kicsumázzuk őket és lehúzzuk a megfeketedett héjukat.

  3. A paprikák húsát csíkokra vágjuk, egy tálba tesszük, meglocsoljuk az olívaolajjal és a citromlével, végül megborsozzuk.

  4. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kicsavarjuk, és homogén masszává keverjük a tojással, az apróra vágott lilahagymával, a darált sertéslapockával és a MAGGI Fasírt Fűszerkeverékkel.

  5. Hüvelykujjnyi kolbászkákat formázunk és oldalanként 3-4 perc alatt, gyakran forgatva megsütjük a grillen vagy grillserpenyőben.

  6. A sültpaprika-salátával és friss kenyérrel tálaljuk.

#okostipp

Ha sült paprikát készítünk, érdemes egyszerre nagyobb adagot sütni, mivel olívaolajban eltéve kiváló töltelék szendvicsekbe, hamburgerbe vagy sajtok mellé.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére