•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Grillezett sajtnyárs cukkinivel

Hozzávalók
  • 1 adag
  • Normál elkészítés

Előzetesen összeállítható és villámgyorsan készülő vega grillfogás a sajt-cukkini páros: mindkét hozzávaló kiválóan felveszi a pác fűszereit, aromáját. Az előzetes áztatást ne hagyjuk ki, hogy a sajt sótartalmát csillapítsuk, hiszen a pácban is van só.

Elkészítés
  1. A sajtot áztassuk vízbe 20 percre, addig készítsük el a  pácot, amihez keverjük el a fűszerkeveréket az olívaolajjal.

  2. A cukkini végét vágjuk le és zöldséghámozóval vagy éles késsel vágjunk belőle vékony szeleteket.

  3. A sajtot töröljük szárazra, vágjuk 2 centis kockákra, pácoljuk be, hagyjuk állni legalább fél órát.

  4. Húzzuk nyársra a sajtkockákat, váltogatva a hajtogatott cukkiniszalagokkal.

  5. Oldalanként 2 perc alatt grillezzük meg a nyársakat és tálalhatunk is.

#okostipp

Kevésbé látványos – de egyszerűbb – ha a cukkinit a sajthoz hasonló méretű kockákra vágjuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére