Grillezett spárga pirított prosciuttoval

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások

A tavasz egyik legkifinomultabb zöldsége a spárga – szerencsére ma már itthon is népszerű és sok helyen kapható. Ebben a receptben a zsenge zöldspárga pillanatok alatt elkészül, jó kiegészítője a ropogósra pirult karakteres sonkának.

Elkészítés
  1. A spárgák szárait törjük el ott, ahol magától elpattan. (A vastagabb, letört végekből készíthetünk később levest.)

  2. A spárgákat kenjük meg az olívaolajjal, szórjuk meg a MAGGI Grill Zöldség Fűszerkeverékkel.

  3. A sonkát tépkedjük apró darabokra.

  4. A spárgákat grillserpenyőben vagy tárcsán oldalanként 2-2 percig süssük, és tegyük mellé a sonkát is, hogy megpirulhasson és szinte sonkamorzsává töpörödjön.

  5. A spárgát a ropogós sonkamorzsával megszórva tálaljuk.

#okostipp

Ha grillrácson készítjük, a spárgákat tűzzük össze négyesével-ötösével egy fogpiszkálóval, így elkerülhetjük, hogy a rácson át a parázsba essenek.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére