Grillezett tarja fehérbab salátával

  • 4 adag
  • Normál elkészítés

A szaftos, testesebb húsokhoz jól esik a zöldségköret vagy saláta, amiről ősszel és télen sem kell lemondanunk! Ebben a receptben a az ízes sertéshúst egy gyors, üde salátával kísérjük, így nem csak a nyári grillszezonban, de a hűvös idő beköszöntével is évszakhoz illő fogást készíthetünk.

Elkészítés
  1. A tarját kissé kiklopfoljuk, majd két evőkanál olajjal megkenjük, megszórjuk a fűszerkeverékkel és fél órát állni hagyjuk.

  2. A petrezselymet és a lilahagymát felaprítjuk. A babot leszűrjük, elkeverjük a maradék olívaolajjal, a lilahagymával és a petrezselyemmel, végül hűtőbe rakjuk.

  3. A tarját grillserpenyőben, közepes lángon az egyik oldalán 4 percig, majd átfordítva további 2 percig sütjük. Lefedjük, és újabb 6 perc alatt majdnem teljesen készre sütjük, ügyelve arra, hogy a hús még ne száradjon ki. Kivesszük a serpenyőből, alufóliába csomagoljuk és 3 percig pihenni hagyjuk: ekkor a hús készre sül.

  4. A hideg babsalátával tálaljuk.

#okostipp

A sertéshúst a grillen mindig alaposan süssük át, ha van húshőmérőnk, akkor ezt könnyen ellenőrizhetjük is: 71 fokos belső hőmérsékletnél már biztonságosan fogyasztható.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére