Grízgombóc leves

Hozzávalók
  • 3 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus
Elkészítés
  1. A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon megfonnyasztjuk, majd ezen megpirítjuk a darabolt zöldségeket is.
  2. Felöntjük annyi vízzel hogy bőven ellepje, sóval, borssal ízesítjük és addig főzzük amíg a burgonya puhulni nem kezd.
  3. Közben elkészítjük a grízgaluskát. A tojásokat sóval felhabosítjuk, belekeverjük a búzadarát és némi szódabikarbónát, hogy ne keményedjen majd meg a galuskánk.
  4. Mikor a zöldségek már megpuhultak, két kanál segítségével beleszaggatjuk a galuskákat és hamar összefőzzük.

#okostipp Ha megfőtt a leves kiszedhetjük egy tálba a galuskákat, hogy ne lágyuljanak el nagyon és ne szívják be a nedvességet magukba.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére