•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Guacamole

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Az érett (kissé már puha) avokádókat megmosom, éles késsel félbevágom - jobban mondva körbevágom a közepén található nagy magot, csavaró mozdulattal szétválasztom, majd a kiszedem a magot
  2. A félbevágott avokádó zöldes "húsát" kikanalazom a vastag héjról egy tálba
  3. A megpucolt fokhagyma gerezdeket ráreszelem és hozzáadom a frissen facsart - nagyjából két-három teáskanál - citromlevet, tört borst, csipetnyi sót és az olivaolajat
  4. Botmixerrel teljesen sima állagúra pépesítem a krémet
  5. Ezt szokták villával is, de úgy kissé darabos marad a massza
  6. Amikor ezzel elkészülök, kicsit félreteszem a krémet, hogy az ízeknek legyen ideje összeállni
  7. Ez alatt kenyérből (most éppen rozskenyér) vékony szeleteket vágok, kenyérpirítóban vagy grillezőben ropogósra sütöm és a még meleg kenyérrel rávetem magam a pikáns guacamole krémre
  8. Praktikák: - ha nagyon kemény avokádót sikerült venni, banán mellett egy-két nap alatt megfelelőre puhul - citrom helyett használhatunk lime-ot, illetve több hozzáadásával savanyúbbá tehetjük - kis chilivel még pikánsabb lesz a keverék - érdemes tömörebb kenyereket választani a nagyon foszlós fehér helyett, de fogyasztható tortilla chips-el is - érdemes kipróbálni mártogatósként nyers zöldségekhez (répa, uborka, karalábé, cékla, stb
  9. ) - Az avokádó hajlamos az elszíneződésre, de ne essünk kétségbe, a krém elszíneződött tetejét kanállal eltávolíthatjuk és már tálalható is a vendégeknek - az íze nem változik
  10. Az már csak hab a tortán, hogy az avokádó többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaz, ami sok egyéb mellett csökkenti a koleszterinszintet is
  11. A guacamole receptet a Receptműves ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére