•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Gulyásleves csipetkével - egészségesen

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 1
  2. tisztítsuk meg és szeleteljük fel a húst 2-3 cm-es darabokra 2
  3. tisztítsuk meg a zöldségeket, a vöröshagymát, a paradicsomot, a krumplit és a zellert kockára, a répákat karikákra vágjuk, a fokhagymát apróra szeljük (az intenzívebb ízhatás érdekében reszeljük) 3
  4. az olívaolajon üvegesre pároljuk a hagymát csipet sóval (így könnyebben kiengedi a levét és ízét) 4
  5. beletesszük a felkockázott paradicsomot, majd amikor kevés levet enged, hozzáadjuk a fokhagymát és az őrölt pirospaprikát és összekeverjük 5
  6. hozzáadjuk a húst, felöntjük 1,5-2 dl (tisztított) vízzel és fedő alatt kis lángon pároljuk 6
  7. amikor a hús kezd puhulni (15-20 perc), hozzáadjuk a zöldségeket és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és ízesítjük (só, bors, köménymag) 7
  8. tovább főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, közben elkészítjük a csipetkét 8
  9. a tojást a sóval és annyi liszttel összekeverjük, hogy rugalmas, lágy, de gyúrható tésztát kapjunk, majd egy tálra két új közé "csípve" kiszaggatjuk (elég akkora darabka, amit két ujjal lefedünk, mivel a levesben még dagadni fog) 9
  10. amikor a zöldségek majdnem készre puhultak és a leves rotyog, tegyük bele a csipetkéket, majd összekeverjük (hogy ne ragadjanak össze) 10
  11. főzzük tovább addig, amíg a csipetke is megpuhul Praktikák: - ha híg lett a leves, tehetünk bele 1-2 evőkanál paradicsom pürét (ne túl sokat, mert savanykás lesz az íze a levesnek) - a krumplit és a zellert próbáljuk azonos méretűre vágni, illetve válasszunk "rúd" formájú répákat, így azonos átmérőjű karikákra tudjuk szelni, egyenletesebb a főzési idő és szebben is mutat a tányérban - ha erősen készítjük, a paprikát egyben dobjuk a levesbe és tálalás előtt vegyük ki - a képen látható leves teljes kiőrlésű tönköly csipetkével készült A receptet Receptműves ajánlotta!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére