GYROS CSIRKEFALATOK TZATZIKIVEL

Okos tipp sütéshez, főzéshez
Kapor

Az illóolajakban gazdag kapor a magyar konyha klasszikus fűszernövénye. Bátran kijelenthetjük, hogy savanyú uborka nem létezik nélküle, de szinte minden ételhez illik. Friss íze jól harmonizál a különféle sajtokkal és főzelékekkel, a kapormártás sikere pedig minden étkezésnél garantált.

  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
  • Húsos fogások

A görögök nem csak az építkezésben és a filozófiában jók, a konyhában is igazi bajnokok. smiley Nemzeti ételük a gyros, amit pitába töltenek és kellemesen hűvös, joghurtos-uborkás szósszal emelnek olümposzi magasságokba. Most egy csirkés verziót mutatunk, de bármibe lefogadjuk, hogy báránnyal is kiváló!

Elkészítés
  1. A húst összekeverjük a MAGGI Gyros alappal és két evőkanál olajjal, majd legalább 30 percig hűtőszekrényben pihentetjük.

  2. Az uborka felét lereszeljük, másik felét felszeleteljük. Utána keverjük össze a sóval, reszelt fokhagymával és a joghurttal.

  3. A jégsalátát és a paradicsomot szintén felaprítjuk, és az uborka felszelt részével összekeverjük.

  4. A maradék olajon pirítsuk 5-10 percig a húst, majd keverjük össze az uborkával, paradicsommal és a salátával.

  5. A salátakeveréket négyfelé elosztva csavarjuk egy-egy tortilla lapba és ízlés szerint locsoljuk meg a szósszal.

#okostipp

Ne búsulj, ha borús az idő, hiszen ezt a receptet nem csak a grillen, hanem akár egy serpenyőben is könnyen elkészítheted :)

Szólj hozzá!
Okos tipp sütéshez, főzéshez
Kapor

Az illóolajakban gazdag kapor a magyar konyha klasszikus fűszernövénye. Bátran kijelenthetjük, hogy savanyú uborka nem létezik nélküle, de szinte minden ételhez illik. Friss íze jól harmonizál a különféle sajtokkal és főzelékekkel, a kapormártás sikere pedig minden étkezésnél garantált.

Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére