•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Gyros hús és tzatziki

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Gyros 1
  2. a csirkemellet vágjuk vékony csíkokra 2
  3. az olívaolajban keverjük össze a fűszereket és reszeljük hozzá a fokhagymát, majd a páccal keverjük össze a húst (mindenhol érje) 3
  4. hevítsünk fel egy serpenyőt és süssük meg a pácolt húst A tzatziki elkészítése: 1
  5. mossuk meg az uborkát és a tökreszelőn reszeljük le, majd hintsük meg a sóval és alaposan keverjük össze 2
  6. keverjük össze a joghurtot a reszelt fokhagymával, a mentával és a borssal 3
  7. nyomkodjuk ki alaposan az uborka levét, majd keverjük az öntetethez 4
  8. tálalásig tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek, majd tálaláskor olívaolajjal és a citrom levével locsoljuk meg Praktikák: - aki szeretné, a könnyebb emészthetőség miatt megpucolhatja az uborkát - a fűszerezés ízlés szerint növelhető - görög joghurt hiányában használhatunk tejfölt, vagy tejföl – joghurt azonos arányú keverékét
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére