•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Gyrosos saslik

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Húsos fogások

Köszönjük a receptet a Nassolda blognak.

Elkészítés
  1. A csirkemellet felkockázzuk. A gyros alapot az olajban elkeverjük, majd beleforgatjuk a húst és lefedve hűtőben pár órát állni hagyjuk.

  2. A saslik pálcákat vízbe áztatjuk. Közben az uborkát megtisztítjuk és apróra kockázzuk, majd a joghurtot elkeverjük a sóval, borssal a citromlével és a reszelt fokhagymával.

  3. A cukkinit megmossuk, felkockázzuk, a kolbászt karikázzuk. A lilahagymákat megtisztítjuk, majd 8 részre vágjuk.

  4. Beizzítjuk a faszenet. A pálcákra felváltva tűzünk húst, hagymát, kolbászt és cukkinit, majd a fehéren izzó faszén fölé helyezett rácsra rakosgatjuk a nyársakat. Időnként forgatva süssük át őket.

  5. Salátával és a behűtött tzatzikis öntettel tálaljuk.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére