•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Gyümölcsbomba

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Egy edényben feltesszük melegedni a tejet, a vajat egy csipet sóval
  2. Kis fokozaton melegítjük, majd hozzáadjuk a lisztet
  3. Folyamatos kevergetés mellett addig főzzük a tésztát, amíg el nem válik az edény oldalától
  4. Hagyjuk kihűlni, majd hozzákeverjük a tojást
  5. Addig kevergetjük, míg egynemű masszát nem kapunk
  6. Egy lisztezett deszkán addig dolgozzuk a tésztát, míg könnyen gyúrhatóvá nem válik
  7. Hengert formázunk belőle, majd egyenlő vastagságú darabokra vágjuk fel
  8. A sárgabarackokat lecsöpögtetjük
  9. Az aszalt fügét leforrázzuk, majd 2-3 darabba vágjuk
  10. A tésztaszeletek közepébe elhelyezünk 1-1 darab sárgabarackot vagy fügét
  11. A gyümölcsöt begöngyöljük a tésztával, majd lisztes tenyerünkben gömb alakúra hengergetjük
  12. Zubugó, enyhén sós vízben 8-10 perc alatt megfőzzük a gombócokat
  13. A kész gombócokat szűrőkanállal kiemeljük, majd egy tésztaszűrőben lecsöpögtetjük
  14. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, majd megforgatjuk a darált dióból, fahéjból és a porcukor feléből nyert „morzsában"
  15. Tálra rendezzük
  16. A megmaradt sárgabarckokat botmixerrel pürsítjük
  17. Szükség esetén hozzáadhatunk egy kevés kompótlét is

#okostipp A gyümölcsbombákat a maradék porcukorral meghintve és a gyümölcspürével nyakonöntve, hidegen tálaljuk. Jó étvágyat! A receptet ani67 ajánlotta.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére