•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Gyümölcskenyér bundában

Hozzávalók
  • A bundához:2 tojás2 tojássárgája70g cukorvanília aroma60g liszt10g kakaó1 evőkanál tej
  • A kenyérhez:80g puha vaj80g cukor2 tojás80g liszt1/2 teáskanál sütőpor50g finomra őrölt mandula1 evőkanál rum1/2 leve és héjakb. 200g apróra vágott aszalt gyümölcs (mazsola nagyságúra) citrom
  • A kenyérhez:80g puha vaj80g cukor2 tojás80g liszt1/2 teáskanál sütőpor50g finomra őrölt mandula1 evőkanál rum1/2 citrom leve és héjakb. 200g apróra vágott aszalt (mazsola nagyságúra) gyümölcs
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A kenyér: Keverd össze a szárított gyümölcsöket a rummal és citromhéjjal
  2. A vajat kavard el a cukorral
  3. Add hozzá a habbá vert tojásokat lassanként, majd mehet bele a darált mandula, citromlé, a lisztben elkevert sütőpor
  4. Mindegyik hozzáadása után keverd meg
  5. Tedd bele a szárított gyümölcsöket is
  6. Keverd jól össze, majd öntsd kivajazott formába
  7. 170C fokon süsd 45 percig (amíg a beleszúrt fogpiszkáló tiszta marad)
  8. A tetejével lefele borítsd ki egy rácsra, hogy kicsit beessen a megdagadt része
  9. A bunda: Verd fel mixerrel a tojásokat (kb
  10. háromszoros térfogatra)
  11. Add hozzá a cukrot, majd addig keverd, amíg el nem olvad
  12. Öntsd bele a tejet, a vanília aromát, majd keverd össze, és tedd bele a lisztben elkevert kakaót
  13. Vigyázva keverd össze, lentről felfelé
  14. Öntsd bele a sütőpapírral kibélelt tepsibe
  15. Süsd kb
  16. 10 percig 190C fokon
  17. Papírral együtt vedd ki a tepsiből, a tetejével lefele helyezd el egy másik papíron, majd távolítsd el a régi sütőpapírt
  18. Összeállítás: A lekvárt keverd össze a likőrrel
  19. Kend meg ezzel a forró kakaós tésztát
  20. Helyezd a kenyeret a tésztára (a tészta széléhez képest a kenyér szélességének felével beljebb), majd tekerd fel a papír segítségével, enyhén nyomva, hogy ragadjon hozzá a kenyér a bundájához (a tésztához)
  21. A tészta körbe kell érje a kenyeret, a felesleget vágd le
  22. Ha a kenyér végein kiáll a bundája, vágd le azt is
  23. Szórd meg kakaóval minden oldalát, majd hagyd kihűlni
  24. Vágd szeletekre
  25.   A receptet CristinaK ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére