•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Gyümölcsrizs

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A rizst hideg vízzel leöblítjük, leszűrjük, és alaposan lecsepegtetjük
  2. A citromot forró vízzel megsikáljuk, sárga héjából burgonyahámozóval 2-3 vékony csíkot hasítunk
  3. A tejet 3 dl vízzel, a cukorral, a citromhéjjal, a vajjal/margarinnal és 1 csipet sóval felforraljuk
  4. Beleszórjuk a rizst, és lassú tűzön, gyakran megkeverve puhára-sűrűre főzzük (20 perc), majd langyosra hűtjük
  5. Közben értelemszerűen megmossuk, megtisztítjuk, illetve leszűrjük és lecsorgatjuk a gyümölcsféléket, azután kimagozzuk, feldaraboljuk, végül megöntözzük a likőrrel (amelyik barnulásra hajlamos, azt előbb beleforgatjuk citromlébe)
  6. Kemény habbá verünk 2 dl tejszínt a vaníliás cukorral
  7. A rizshez adjuk előbb a maradék 2 dl folyékony tejszínt, aztán több részletben a tejszínhabot, és lazán összekeverjük
  8. Kisebb tálkákba vagy csinos kelyhekbe rétegesen lerakjuk a rizst és a gyümölcsöt (a tetejére gyümölcs kerüljön), majd fóliával letakarjuk, és jól behűtjük
  9. 1 adag: 3313 kJ/793 kcal
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére