•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Habos-puncsos piskótaszeletek

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Tészta A lisztet és a sütőport, a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával és 1, 5 dl tejjel összegyúrjuk
  2. 30 percig hűtőbe tesszük
  3. Lisztezett deszkán 3 db kb
  4. 30×30 cm-es lapokat nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük
  5. Előmelegített sütőben egyenként 12 percig sütjük
  6. Ha kihűltek, az egyik lapot összetörjük és a maradék tejjel leforrázzuk
  7. Krém A margarint, a cukorral, a rummal és a baracklekvárral habosra keverjük, majd a laphoz adjuk
  8. A krémet a két tésztalap közé kenjük
  9. Hab A tetejére a habbá vert tojásfehérjét vízgőzre állítjuk, és a cukorral 4-5 percig tovább verjük, míg a hab „megfő"
  10. A tésztára kenjük, majd a megolvasztott csokoládét rácsorgatjuk
  11. Villával megcifrázzuk
  12. Hűtőben dermedni hagyjuk
  13. Ha kihűlt, 5×4 cm-es darabokra vágjuk
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére