•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Habtorta csokoládé habbal (Pavlova)

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A torta alja: A tojásfehérjéből kemény habot verünk majd a cukrot apránként hozzáadjuk, a végén pedig a kakaót is
  2. A sütőt 150 C-ra melegítjük a tésztát 3 részre osztjuk
  3. Körökre( 20-22 cm átmérőjű ) vagy négyzetekre simítunk attól függően, milyen formájú a tál amiben tálalni szeretnénk
  4. A tésztát a sütőben 45-60  percig sütjük majd kinyitjuk a sütőajtót, de a lapokat ott hagyjuk kihűlni
  5. A krém töltelék: A töltelékhez a micróban felolvasztott csokoládét (ne forrjon!) a tojássárgájával simára keverjük
  6. Kihűtjük
  7. Keményre verjük a tejszínt azt is beleforgatjuk  és betesszük a  fagyasztóba, hogy egy kicsit megdermedjen Összeállítás: A első tésztalapot a tálra fektetjük
  8. Nem baj, ha nem pont akkora vagy nagyobb mint a tál vagy eltörik, hiszen a tésztánk a habkarikára hasonlít
  9. Kiegyengetjük, hogy nagyjából egyenletes legyen
  10. Majd erre kenünk egy réteg megdermedt krémet majd újra tészta , krém stb
  11. Az utolsó réteg krémre rászórjuk a megmaradt habmorzsákat
  12. A tetejét kakaóval beszórjuk
  13. Hűtőben tároljuk
  14. Előző nap kell elkészíteni, hogy a krém egy kicsit átitassa a tésztát
  15. Ha a krémünk kicsit folyós akkor a tálalás előtt egy órára újra a fagyasztóba kell tenni! Ha egyszer megcsináltuk készüljünk fel rá, hogy állandóan ezt kéri majd a család
  16. Fejedelmi orosz édesség!
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére