•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Hagymás-krumplis borjú

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A sovány borjúhúst megmossuk és 80-100 g-os darabokba vágjuk
  2. Besózzuk és megborsozzuk, ezután belisztezzük és egy serpenyőben barnára sütjük
  3. Ezután elhelyezzük egy tálban
  4. A serpenyőbe, amiben a húst sütöttük, beleöntünk egy pohár vizet, és megvárjuk amíg felforr, s ezután szűrőn keresztül ráöntjük a húsra és hozzáadunk még 2 pohár meleg vizet
  5. A lábost lefedjük, lehúzzuk a tüzet, s hagyjuk főni 2-2 ½ órát; ezután hozzákeverjük az apróra vágott hagymát amit előzőleg külön serpenyőben megpirítottunk
  6. Hozzáadunk egészben vagy pár darabra vágott megsütött krumplit, egy kis babérlevelet, 2 szál szegfűszeget és 5-6 szem borsot (vagy egy darab erős paprikát)
  7. Hagyjuk még fél órát főni

#okostipp Tálalás előtt a húst megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel vagy kaporral. A borjúhúsos egytálétel mellé lehet adni ecetes uborkát, zöld salátát vagy paradicsom salátát.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére