•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Hagyományos töltött káposzta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A káposztaleveleken végighúzódó vastagabb szárrészeket kivágjuk, hogy töltéskor a levél könnyen feltekerhető legyen. Félig megpároljuk a rizst, a szalonnát kisebb kockákra vágjuk és forró olajon üvegesre, majd a finomra aprított vöröshagymával együtt aranysárgára pirítjuk. Amikor kihűlt, a rizst, a szalonnát, a tojást és a darált húst kevés sóval, borssal alaposan összekeverjük.
  2. Gombócnyi tölteléket halmozunk mindegyik káposztalevélre és feltekerjük. A henger két végét benyomjuk. Az átmosott savanyú káposzta nagyobb részét lábasba tesszük, a tetejére, nem túl szorosan, sorba rakjuk a töltelékeket és lefedjük a maradék savanyú káposztával. 1 liter meleg vízbe beletesszük a MAGGI Húsvarázs ételízesítőt és a MAGGI Erőleves kockát, majd összekeverjük őket és a káposztára öntjük. Lassú tűzön főzzük.
  3. Mikor a töltelék megpuhult, átszedjük egy másik edénybe. Az apró káposztát tejfölös habarással besűrítjük és áttört fokhagymával ízesítjük. Visszahelyezzük a töltelékeket és együtt készre főzzük.
  4. Tálaláskor a káposztára rakjuk a töltelékeket. Süthetünk rá kakastaréjt, kolbászt, vagy egy szelet sertéskarajt is. Tejföllel megöntözve tálaljuk.
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére