•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Hagyományos túrós bukta

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Szitáld a lisztet egy tálba, add hozzá a cukorral kikavart tojássárgájákat, a puha vajat, vaníliás cukrot, citromhéjat, kevés sót és alaposan gyúrd össze
  2. Takard le, majd meleg helyen pihentesd
  3. Miután a tészta jól megnőtt, vegyél belőle egy darabot, nyújts belőle egy 1 cm vastag lapot és vágj 10 cm széles négyzeteket
  4. Tegyél mindegyik négyzet közepébe egy kanál, két tojássárgájával és egy kanál búzadarával összekevert túrót
  5. Aztán, készítsd el a buktákat úgy, hogy kettesével összeragasztod a szemközti sarkokat
  6. Kend meg őket vajjal vagy tojással, helyezd egy olajjal kikent tepsibe és közepes hőfokon süsd meg

#okostipp Amikor szép barnák, vedd ki a sütőből, szórd meg cukorral és tálald melegen.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére