•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Hagyományos zöldborsóleves

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. A zöldborsót kifejtjük, megmossuk
  2. A répát, a zöldséget megtisztítjuk, megmossuk, kisebb darabokra (kockákra, karikákra) vágjuk, a hagymát egyben hagyjuk, a petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk
  3. A borsót, a répát, a zöldséget, a hagymát kb
  4. 1 liter vízben feltesszük főni, beletesszük a leveskockát, és lefedve, lassú tűzön az egészet puhára főzzük
  5. Az olajat felforrósítjuk, világosra pirítjuk benne a lisztet, lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a pirospaprikát
  6. Felengedjük kb
  7. 3 dl vízzel, csomómentesre elkeverjük, és a levesbe öntjük, azaz berántjuk vele a levest
  8. Sóval, borssal ízesítjük
  9. A levesbe szórjuk a tésztát, és kb
  10. 5 percig főzzük
  11. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a petrezselyemmel, 10 percig állni hagyjuk, és utána tálaljuk
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére