•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Hasselback burgonya

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Vegetáriánus

Látványos és nagyon finom burgonyaköretet készíthetünk pillanatok alatt, ha ezt a receptet követjük! A vékonyan bevagdosott burgonyát átjárja majd a fűszeres olaj aromája, ezért alig várjuk majd, hogy végre kivehessük a sütőből!

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A meghámozott burgonyákat tegyük egyenként egy evőkanálba és egy éles késsel, kb. 2 mm-es közökkel vagdossuk be. A kanál széle megakadályozza, hogy teljesen átvágjuk őket, és az aljuknak köszönhetően szépen egyben maradnak.

  2. A Fűszerkeveréket keverjük össze az olívaolajjal, és jól kenjük át/csurgassuk meg vele a burgonyákat úgy, hogy jusson a vágatokba is.

  3. 200 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük.

#okostipp

Nemcsak köretként, hanem önálló ételként is fogyaszthatjuk, csak adjunk hozzá hideg – akár fűszerezett – tejfölt vagy kedvünk szerinti öntetet, és szórjuk meg pirított bacon kockákkal.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére