Házi csirke nuggets

Hozzávalók
  • 4 adag

Népszerű gyorséttermi fogás otthon? Igen, lehetséges! Sok gyerek kedvencét, a csirkefalatokat egyszerűen és gyorsan az ebédlőasztalra varázsolhatjuk, ráadásul sütőben is elkészíthetjük, így a lakás sem veszi át az olajban sütés velejáróját, a kellemetlen szagokat. 

Piszke receptje.

Elkészítés
  1. A csirkemellet vágjuk nagyobb falatnyi, centi vastag darabokra.

  2. A joghurtot keverjük el a fűszerkeverékkel, majd a masszába forgassuk bele a csirkehúst is  és 3-4 órán keresztül hagyjuk a hűtőben pácolódni.

  3. A natúr kukoricapelyhet tegyük egy zacskóba, és egy nagyobb fakanállal vagy sodrófával zúzzuk apró darabokra. A joghurtos csirkefalatokat forgassuk az összetört kukoricapehelybe, majd rakosgassuk az enyhén beolajozott, sütőpapírral bélelt tepsire.

  4. A falatkák tetejét spricceljük vagy vékonyan kenjük meg kevés olajjal, majd légkeveréses sütőben 180 fokra, normál sütőben 200 fokra előmelegített sütőben 17-20 percig süssük. Félidőben forgassuk meg a falatokat.

  5. Majonézzel, édes chiliszósszal vagy más, tetszőleges szósszal kínáljuk.

#okostipp

Készíthetjük a klasszikus, panírozott verzióban is, ekkor a kevés olajjal megkent húst fűszerezzük meg a fűszerkeverékkel, ezután liszt, tojás és kukoricapehely következik, végül a sütés az előbbiek szerint.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére