•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Házi gyros tál szaftos csirkecombból, hűsítő joghurtos uborkasalátával

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

Lassan már a hamburgerek népszerűségével vetekszik a mediterrán eredetű gyros elterjedtsége. Otthon sem lehetetlen gyorskajához jutni: míg sül a krumpli, elkészülnek a zöldségek, a saláta és pácolódik a szaftos hús: amint kisül, asztalon a házi gyros tál.

Köszönjük a receptet Piszkének.

Elkészítés
  1. A csirkecombfilét kis kockákra vágjuk, 4 ek. olajjal és a fűszerkeverékkel elkeverjük, és 30 percig pihentetjük.

  2. A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, elkeverjük 2 ek. olajjal, kevés sóval és a sütőpapírral bélelt nagy tepsiben 200 fokon 30 percig sütjük.

  3. Közben az uborkát almareszelőn lereszeljük, sózzuk, 10 perc után a levét kicsavatjuk, elkeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és belekeverjük az apróra vágott mentaleveleket.

  4. A húst serpenyőben vagy grillen többször átforgatva hirtelen kisütjük, és együtt tálaljuk a burgonyával, joghurtos salátával és a zöldségekkel.

#okostipp

Használhatunk hozzá csirke- vagy pulykamellet vagy sertéshúst is, azonban eredetileg bárányhússal készül.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére