Házi gyros tál szaftos csirkecombból, hűsítő joghurtos uborkasalátával

Forrás: Okoskonyha.hu

Hozzávalók
Elkészítés
  1. A csirkecombfilét kis kockákra vágjuk, 4 ek. olajjal és a fűszerkeverékkel elkeverjük, és 30 percig pihentetjük.

  2. A burgonyát megtisztítjuk, hasábokra vágjuk, elkeverjük 2 ek. olajjal, kevés sóval és a sütőpapírral bélelt nagy tepsiben 200 fokon 30 percig sütjük.

  3. Közben az uborkát almareszelőn lereszeljük, sózzuk, 10 perc után a levét kicsavatjuk, elkeverjük a joghurttal, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és belekeverjük az apróra vágott mentaleveleket.

  4. A húst serpenyőben vagy grillen többször átforgatva hirtelen kisütjük, és együtt tálaljuk a burgonyával, joghurtos salátával és a zöldségekkel.

Tipp:

Használhatunk hozzá csirke- vagy pulykamellet vagy sertéshúst is, azonban eredetileg bárányhússal készül.

Bezárás Nyomtatás