•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Házi készítésű ketchup

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. Kipasszírozod a paradicsomot
  2. Én négyszer daráltam le a paradicsomot a paradicsomőrlőn, mert elsőre inkább víz jött le, az utolsóknál jön la a legfinomabb paszta
  3. A hagymát  apróra vágod és az olajban dinszteled, megsózod
  4. Mikor már üveges, felöntöd hideg vízzel
  5. Konyharobottal felaprózod a hagymát, és a sült paprikát
  6. Közben a paradicsom levét főni teszed
  7. Hozzáadod a hagymát és a paprikát, és hagyod összefőni
  8. A zellerlevelet összekötöd egy cérnával, úgy dobod bele, hogy könnyebb legyen majd kihalászni, a többi fűszert pedig egy kis géz zacskóban adod a keverékhez
  9. Az íze belefő, de a végén ki tudod szedni
  10. Beleteszed a cukrot, ecetet és még főzöd, amíg a leve jól elfő
  11. A végén 3 aszpirint teszel bele és üvegekbe rakod
  12. Ebből az adagból körülbelül 2,7 liternyi ketchup jön ki
  13. A ketchup receptet Misha ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére