•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Házi ketchup recept

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. 1
  2. öntsük edénybe a paradicsompürét, adjuk hozzá a megtisztított (egészben hagyott) hagymákat és a fűszereket, majd kis lángon főzzük össze 2
  3. ha besűrűsödött a püré hagyjuk kihűlni és szűrjük le 3
  4. tiszta üvegben, hűtőben tároljuk   Praktikák: - ha híg marad a ketchup, főzhetünk bele 1-2 evőkanál sűrített paradicsomot - ha túl sűrű a paradicsompüré, kevés vízzel higítsuk - a szegfűszeg és fahéj intenzívebb ízét nem mindenki szereti, ha először készítjük, érdemes ebből a két fűszerből kevesebbet tenni a mártásba, mert folyamatában egyszerűbb emelni a fűszer adagot, mint tompítani azok ízét - a képen látható ketchup 100%-os paradicsompüréből nádcukorral készült   A házi ketchup receptjét Receptműves ajánlotta
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére