Házi rétes válogatás

Hozzávalók
  • 8 adag
  • Nehezen elkészíthető
Elkészítés
  1. A lisztet átszitáljuk, egy tálba tesszük és a közepébe lyukat mélyítünk, majd hozzáadjuk a liszthez a zsírt, vagy a vajat..
  2. A langyos vízben feloldjuk a sót és az ecetet, majd ezt is hozzáadjuk a liszthez, a mélyedésbe öntjük.
  3. Homogénné gyúrjuk a tésztát kb. 25 perc alatt..
  4. Cipót formázunk a tésztából, megkenjük a tetejét olvasztott zsírral, majd letakarva pihentetjük.
  5. Az asztalt egy tiszta, új terítővel letakarjuk, belisztezzük és ráhelyezzük a tésztát.
  6. Nyújtófával kicsit ellapítjuk, ezután kézzel az asztal szélei felé húzzuk, ami lelóg azt pedig késsel levágjuk.
  7. Néhány percig száradni hagyjuk, majd ezután tölthetjük.
  8. A túróshoz a túrót a xilittel, a tejföllel és zabkorpával kikeverjük, majd beleteszünk néhány szem mazsolát és a reszelt citromhéjat is hozzáadjuk.
  9. A meggyeshez a meggyet kicsit felfőzzük a xilittel, egy kevés vízzel és a keményítővel.
  10. Az almáshoz a reszelt almát felmelegítjük a xilittel és a fahéjjal, majd teszünk bele annyi zabkorpát (kb. 3 ek), amennyit a leve felvesz.
  11. A máktöltelékhez a hozzávalókat összekeverjük és felfőzzük, majd kihűtjük.
  12. A tésztát képzeletben 4 részre vágjuk, megkenjük tejfölös olvasztott vajjal vékonyan, majd megtöltjük a töltelékekkel és a terítő segítségével feltekerjük.
  13. Ahol a különböző töltelékek elválnak, ott ujjal lenyomjuk, majd elvágjuk és tepsibe helyezzük őket.
  14. Megkenjük tojássárgával a réteseket és megsütjük 170 C-on aranysárgára.
  15. Amikor megsült és kicsit már kihűlt szeleteljük és tálaljuk.

#okostipp A töltelékeket célszerű a rétestészta elkészítése előtt megcsinálni.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére