•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Házi sós kifli

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A tejből elveszünk 1,5 dl-t és a kristálycukorral együtt meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk.
  2. Ha felfutott az élesztő, a liszttel, a sóval, a tejporral és az olvasztott margarinnal (ami ne legyen 42°C-nál melegebb), valamint a tej többi részével összekeverjük. Addig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a táltól. Ezután egy órát kelesztjük letakarva, jó meleg helyen, de kelesztőtálba is tehetjük, úgy gyorsabb a művelet.
  3. Ha megkelt a tészta, 2 db 0,4 cm vastagságú, 14 cm széles és 40 cm hosszú lapot nyújtunk, majd egyenként 7-8 db, háromszög alakú cikkre vágjuk.
  4. A háromszögeket a szélesebbik végénél feltekerjük, a talpukat görgetjük a csúcsuk felé, vízzel lekenjük és a tetejükre sót, lenmagot, vagy egyéb, ízlés szerinti magot szórhatunk .
  5. A tepsibe elvileg zsírpapírt rakunk, de nekem arra régen mindig odaragadtak a kiflikék, ezért inkább ki szoktam zsírozni a tepsi alját.
  6. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 16-17 percig (sütője válogatja) sütjük őket, alsó-felső sütéssel.
Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére