•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Házilag készített tehéntúró

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Normál elkészítés
Elkészítés
  1. Tegyük a tejet aludni egy zománcozott vagy porcelán edénybe, szobahőmérsékleten (20-25 fok)
  2. Nyáron 1-2 nap után, télen pedig  2-3 nap után alszik meg
  3. Amikor jól összeállt, szedjük le róla a tejfölt, majd tegyük fel melegedni a tűzhely szélére, amíg a savó kezd szétválni az aludtejtől
  4. Majd öntsük egy tiszta vászonkendővel vagy papírkendővel kibélelt szűrőbe és hagyjuk ott, amíg lecsepeg a savó
  5. Szorítsuk azután kicsit össze a kendőt, hogy eltávolítsuk az összes savót

#okostipp Fogyaszthatjuk magában, vagy felhasználhatjuk különböző diétás ételek készítéséhez.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére