Hideg, görög csirkesaláta

Hozzávalók
  • 1 adag
  • Normál elkészítés
  • Húsos fogások

A nyári melegben jól esnek az egyszerű, friss zöldségekből készült saláták, ősszel viszont gyakran vágyunk valami tartalmasabbra. Ha egyszerre szeretnénk a vitaminbevitelt teljesíteni és tartalmas ebédet vagy vacsorát fogyasztani, párosítsunk a salátánkhoz valamilyen fűszeres húst és pikáns fetasajtot!

Köszönjük a receptet Piszkének. 

Elkészítés
  1. A csirkemellet felkockázzuk, a fűszerkeveréket elkeverjük az olívaolajjal, majd a húst ezzel a keverékkel bepácoljuk és fél óráig hűtőben pihentetjük.

  2. Az uborkát és a kimagozott olívabogyókat is felkockázzuk, a hagymát felkarikázzuk, a paradicsomokat pedig félbevágjuk.

  3. A csirkemellkockákat hirtelen, nagy lángon kisütjük.

  4. Egy nagy üvegtálban rétegezzük a zöldségeket és a kihűlt fűszeres húst, a rétegek közé fetasajtot morzsolunk.

  5. Behűtve tálaljuk.

#okostipp

Tálalás előtt locsoljuk meg kevés olívaolajjal. Köretnek friss, ropogós héjú kenyeret vagy péksüteményt is adhatunk hozzá.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére