•  
  •  
  •  
  •  
  •  
3,0

Híg palacsinta holland módra

Hozzávalók
  • 4 adag
  • Könnyen elkészíthető
Elkészítés
  1. A lisztet a tejjel, sóval, cukorral és tojással jól eldolgozzuk (vastagon csorgó massza legyen belőle)
  2. Egy, legtöbb kétféle gyümölcsöt válasszunk ki a felsoroltakból, és óvatosan keverjük bele a masszába
  3. A sütőt jól hevítsük fel, tegyünk bele 2-3 kanál olajat, és öntsünk bele két merítőkanál palacsintamasszát
  4. Próbáljuk meg elegyengetni az összetételt a sütő alján
  5. A palacsinta vastag lesz, de ez a holland palacsinta jellegzetessége (vastag – de nem nagyon vastag – valamint gyümölcsös)
  6. Csak akkor fordítsuk a másik felére, amikor az egyik felén már egészen megsült
  7. Ebből a mennyiségből 10-12 palacsinta süthető

#okostipp Lapos tányérra helyezzük, porcukorral hintjük meg. Csokoládé krémmel, lekvárral vagy csokisziruppal is fogyasztható, főleg ha a masszába nem tettünk gyümölcsöt. Melegen fogyasztjuk, mikróban melegíthető.

Szólj hozzá!
Nézd te is elsőként Youtube videóinkat
Vissza a tetejére